Hai la Negotiation Bootcamp!
Transformă cunoștințele de negociere în obiceiuri și abilități aplicabile zi de zi; participanții vin cu situațiile lor de negociere și pleacă cu soluții.
Noi credem că o să merite!
Așa și-a încheiat mailul unul dintre furnizorii pe care îl întrebasem de ce a dublat prețurile la serviciile pe care le furnizează.
A convins prin afirmația lui?
Nope!
Poate că nici n-a vrut asta – ar putea spune unii. Dar, dacă nu încerci să convingi clientul printr-o afirmație pe care o faci, de ce o mai faci?
Ce anume este în neregulă, de fapt, cu astfel de afirmații?
Tehnica rățoiului șchiop
Poate că ți s-a întâmplat uneori să mergi spre piață și să întâlnești o bătrânică cu o funie de usturoi în mână, care să se
Ce înseamnă umilirea lui Putin în Ucraina?
În ultimele zile revine redundant mesajul că Rusia nu ar trebui umilită în privința războiului din Ucraina. Inițial, cel care a insistat mult pe această idee a fost președintele Macron. Ulterior, pare că și cancelarul Scholz a preluat această retorică. Voi folosi acest prilej pentru a explica unul dintre principiile importante din negociere, ceea ce englezii numesc save face; principiul pe care l-am putea traduce în română cu “a-l ajuta pe celălalt să scape basma curată, după ce îl forțezi să accepte ceva” – a nu-l umili.
Îți e frică de negociatorul abil?
Până la urmă un negociator abil este un negociator care reușește să bată palma pe un acord, pe care să-l pună în practică. Asta presupune să obțină un acord și să construiască o relație cu cealaltă parte, astfel încât să poată pune în practică acordul la care s-a ajuns.
Sabin Gîlceavă
Consilier in negociere
Consiliere în Negociere
primești sprijin permanent pe durata întregului proces de negociere
Membru
Leverge
Pregătește-te în negociere și rămâi aproape de comunitatea negociatorilor din România
Resurse
pentru deal-uri mai bune prin dezvoltarea dezvoltarea abilităților de negociere