Despre mine

Mi-am început cariera în domeniul vânzărilor din 1994, în domeniul bunurilor de larg consum. Am lucrat apoi în domeniul serviciilor și al produselor financiare.

În 2000 am lucrat pentru o scurtă perioadă de timp în Italia, la Banca Popolare di Verona, în cadrul Departamentului de Retail, la dezvoltarea și implementarea de produse financiare pentru persoane fizice.

La întoarcerea în țară cochetam cu ideea de a face vânzări, dar și training, până când un prieten a venit cu ideea de a face o firmă de training în vânzări. Așa am făcut pasul spre antreprenoriat devenind cofondator și Senior Partner pentru TREND Consult – una dintre cele mai importante  companii românești de training  de vânzări și negociere. În 2004 TREND Consult a lansat prima Academie de Vânzări din România. Proiectul include modulele necesare dezvoltării unui vânzător profesionist, de la vânzarea consultativă la vânzarea complexă și politică din cadrul unei organizații.

În perioada 2002-2013 am fost certificat de către Huthwaite International pentru SPIN® Selling Skills – programul de vânzări dezvoltat în urma studierii a peste 40.000 de vizite de vânzare. SPIN® este cel mai cunoscut model de vânzări validat de studii statistice la nivel mondial. Este unul din puţinele traininguri care nu se limitează la descoperirea unor comportamente necesare în vânzări, ci modifică deprinderile de bază ale participanţilor, înlocuindu-le cu un model de succes. Metodologia SPIN® descoperă și dezvoltă nevoile clienților și transmite cu maximă eficiență valoarea unei soluții.

Din 2005 am fost certificat ca trainer de către Eagle’s Flight – unul dintre cei mai mari dezvoltatori globali de traininguri bazate pe învățare experiențială.

În perioada 2009-2013 am primit certificarea pentru Huthwaite International Negotiation Skills. Programul este dezvoltat în urma analizei comportamentale comparative între negociatorii abili și a celor mai puțin abili. (“Negociatori abili” sunt considerați cei eficienți de ambele părți, care au o istorie de succese semnificative și o rată scăzută de eșecuri la implementare.)

Din 2009 ofer pregatire, shadowing și consultanță în negociere alături de Leverage.

În perioada 2010-2013 am fost certificat pentru Account Strategy for Major Sales. Cursul de vânzare politică ajută vânzătorii experimentați să navigheze în conturile mari, unde decizia de achiziție este de valoare mare, implică un grup de persoane, cu agende diferite și se întinde pe o perioadă lungă de timp.

În 2013 am dezvoltat un material despre negociere care surprinde principalele idei de negociere expuse pe blog. Versiunea poate fi găsită aici în format pdf. Pentru utilizatorii de iPad, o versiune iBooks este disponibilă aici.

În 2014 am dezvoltat unul dintre cele mai avansate cursuri de negociere existente pe piața românească GetLeverage in Negotiation. Trainingul transpune în practică exeriența acumulată în cei peste 20 de ani de vânzări și negociere și cei peste 18 ani de training.

Din 2014, în cadrul Leverage, susțin o serie de sesiuni, simulări și experiențe sub licența Program on Negotiation – consorțiu de dezvoltare și practică din domeniul negocierii și al medierii conflictelor, format de Harvard University, Massachusetts Institute of Technology și Tufts University.

Din 2015 am adus în România primul instrument de evaluare a stilului personal de tocmeală, dezvoltat de G. Richard Shell – director Wharton Executive Negotiation Workshop.

În aprilie 2015 am absolvit cursul Negotiation an Leadership – Dealing with difficult people and problems – curs dezvoltat și susținut în cadrul Program on Negotiation – Harvard Law School.

În 2016 a dezvoltat Leverage ONE – primul pas in negociere pe care trebuie să îl facă orice profesionist. Cursul răspunde perfect lumii dinamice de astăzi, în care procesul de învățare este rapid, intens și trebuie să își justifice costurile.