Resurse

Aici găsești resurse care te-ar ajuta în viața de antreprenor sau negociator – documentație de toate felurile, linkuri către site-uri și forumuri cu această temă, citate care să te inspire sau care se te pună pe gânduri…

Este o zonă în permanență creștere și schimbare. Aștept și aici contribuția oricui consideră că are ceva de împărtășit cu ceilalți pe tema negocierii.

#Carteadevineri

Pentru că sunt deseori întrebat de cursanții mei ce cărți de negociere (și nu numai) recomand, am început să public în social media o scurtă descriere a cărților care m-au impresionat și ajutat de-a lungul timpului. 

Ele au legătură cu viața de business și acoperă ariile în care m-am implicat în ultimii ani: negociere și antreprenoriat.

O listă completă a acestor recomandări o poți vedea aici...

# Never split the differennce - Chris Voss

Se spune că n-ar trebui să judeci o carte după coperți, dar când vezi că „Never split the difference” este tradusă cu „Arta negocierii” mi-e frică de ce-o să găsesc între aceste coperți.

Oricum, în continuare am ales să mă refer la cartea din engleză a lui Chris Voss – un fost agent FBI cu carieră în negocierile de eliberare a ostaticilor și foarte streetwise cum s-ar spune în română.

Când ai de negociat eliberări de ostatici, nu prea ai cum să împarți diferența cu teroriștii, iar modalitatea de a obține rezultate te împinge și către folosirea unor tehnici mai degrabă manipulative decât persuasive. Te interesează mai mult rezultatul decât relația pe care o construiești cu cealaltă parte. Nu poți elibera doar jumătate de ostatic mai mult…

# WIN-WIN is not Fifty-Fifty: Leverage your Business Negotiation

Poți descărca “WIN-WIN is not Fifty-Fifty: Leverage your Business Negotiations” direct de pe Amazon (în format Kindle):

# Despre Negociere cu Sabin Gîlceavă și Eugeniu Mihai la CEE Entrepreneurship Summit 2016

# De ce WIN-WIN nu înseamnă "fifty-fifty"?

# William Ury - The walk from "no" to "yes"

Wiliam Ury este co-fondator Harvard Program on Negotiation și autor pentru o serie de cărți importante de negociere. Prima și printre cele mai importante este „Getting to Yes” pentru care este co-autor alături de Roger Fisher – fostul Director Harvard Program on Negotiation.

În următoarea prezentare TEDx, W. Ury vorbește despre una din abilitățile fundamentale ale negociatorilor: aceea de a căuta întotdeauna „a treia cale”.

# De ce negociem?

Care e diferența între vânzare și negociere și când ar fi cel mai bine să încep o negociere

# Bargaining for Advantage - G. Richard Shel

În “Bargaining for Advantage” – G. Richard Shell combină excelent teoria și rigurozitatea impusă de poziția de profesor universitar Ivy League, cu exemplele și exercițiile necesare îmbunătățirii abilităților de negociere.
 
Cartea este structurată în două părți mari Cele șase fundamente ale negocierii eficiente și Procesul de negociere; având ca bonus un mai mult…
 

# Cum te poti antrena pentru negociere?

# Getting to yes - Roger Fisher, William Ury, Bruce Patton

Getting to Yes, cartea scrisă de Roger Fisher și William Ury, este probabil cartea care a avut cea mai puternică influență în dezvoltarea științei negocierii din toate timpurile mai mult…

 

# Herb Cohen - You can negotiate anything

Prima dată când am citit această carte era la începutul anilor ’90. Eram student – iar negocierile purtate atunci nu erau mari și nici numeroase. A fost una dintre cărțile de căpătâi care au contribuit la formarea mea de consultant implicat în negocieri. Mai mult…

# 5. Mythbusters: How Major Sales are Really Made

Este un articol scris de Neil Rackham – unul dintre inițiatorii studiilor care au dus la dezvoltarea SPIN Selling Skills. Articolul punctează zece mituri din vânzări, care au fost infirmate de studii statistice, printre care folosirea întrebărilor deschise vs. întrebările închise sau folosirea tehnicilor de închidere în vânzări. Întreg articolul îl puteți găsi aici: http://bit.ly/salesmyths

1 thought on “Resurse”

  1. Pingback: Un an | Sabin Gîlceavă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.